Impressie ‘Doe-het-zelf-middag’ aangifte predikanten 2018

 

Het was een leerzame middag, waarin we met een kleiner verband bezig zijn, dan op een studieochtend. De vijf deelnemers waren ook van mening dat 5 een mooi aantal is om met elkaar bezig te zijn met de aangifte over 2016 onder begeleiding van ons als adviseurs.  We hebben gewerkt met het digitale ‘in de cloud’ systeem van de belasting-dienst, waarbij de deelnemers hun eigen DigiD-codes meenamen en zelf de aangifte verzonden.
2 tips vanuit de doe-het-zelf middag

De predikanten moeten op 2 dingen letten.

1. Druk regelmatig op de bewaarknop, anders duurt de sessie te lang en moet u opnieuw inloggen en dan bent u al uw gegevens kwijt.

2. Onder het kopje ‘inkomsten uit overige werkzaamheden’ en het kopje ‘aftrekbare kosten’ kunt u maar 10 regels kwijt. We hebben ontdekt, dat het wel lukt om op die 10 regels achter elkaar door te typen.

 

De tip is dus om zoveel mogelijk aftrekposten te bundelen en achter elkaar te schrijven. Rubriceer de aftrekposten in 10 regels. En trek dan bijvoorbeeld de inhouding pensioenpremie of inhouding bijdrage bewoning ambtswoning als een minus post af bij de inkomsten. Zo kwamen tenslotte al de predikanten tot afronding van de hun aangifte en konden we terugzien op een vruchtbare dag.