Impressie studiedag voor predikanten

 

Hier leest u een impressie van de studiedag van t.b.v.. de aangifte over 2015.

   
Met zo’n 25 personen in de zaal, waaronder ook predikantsechtparen en partners, gingen we aan de slag met een informatieve presentatie over de aftrekposten voor een predikant en de meewerkvergoeding. We kwamen tot over de 20 aftrekposten. Bij de meewerkvergoeding, ook wel de arbeidsbeloning partner vergoeding, kwam aan de orde dat deze regeling ook van toepassing kan zijn voor predikanten. Met name voor die predikanten van wie de partner niet werkt kan dit een besparing opleveren van € 500/600.
   
Na de lunch ging het over het kopen en verkopen van een huis/vakantiehuis. Korte conclusie was, dat het een goede tijd is om te kopen en moeilijk om te verkopen, omdat het lastig is om een financiering voor een vakantiehuis te krijgen. Als investering is het wel een goede tijd. Verder kwam de vraag aan de orde hoe het zit met de combinatie van twee huizen in eigen bezit waaronder een pastorie. Waar moet je dan gaan wonen? Is een pastorie eventueel aan te merken als ‘bedrijfspand’? Het laatste deel van de middag ging het over notarieel-juridische onderwerpen. Wat is de wettelijke verdeling als er geen testament is en wat kun je hierin veranderen door wel een testament op te stellen. Estate plannen is ook steeds meer een optie voor predikanten. Aan het eind van de dag mochten weer terugzien op een mooie leerzame studiedag. Het was ook mooi om te zien hoe de predikanten en predikantspartners elkaar opzochten tijdens de lunch en koffiepauzes. Het was ook een mooie ontmoetingsdag!!

1 Reactie

  1. T.C. Verhoef

    Eerder werd ik geholpen door een gerenommeerde belastingadviseur, maar deze wist maar twee aftrekposten. Nu kreeg ik er maar liefst twintig aangereikt!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *