Impressie Ladies Day – 6 nov. 2015

We mogen terugzien op een vruchtbare en leerzame middag, die vanwege de vele vragen vragen langer duurde dan we hadden gepland. Ook de onderlinge ontmoeting en de tips die de partners elkaar gaven, werden zeer gewaardeerd. Uit eigen initiatief van de partners werden er zelfs e-mailadressen uitgewisseld, zodat ze elkaar voor nu en in de toekomst met tips konden helpen.

We hebben inzicht gekregen in de fiscale positie van de predikant, zodat we ook precies weten welke bonnetjes we kunnen bewaren en welke niet. Zo hebben we ook geleerd hoe we de juiste aftrekposten kunnen toepassen, met het doel om uiteindelijk een gezond financieel leven te leiden in de pastorie/huis.

Een paar favoriete onderwerpen waren: de arbeidsbeloning partner, ook wel meewerkvergoeding genoemd, de werkruimte/ studeerkamer, en wat daar aftrekbaar is, de auto, het starten van een onderneming als partner, de bijtelling van de pastorie, enz…

Uit de positieve reacties van de deelnemers werd duidelijk, dat deze dag zeker voor herhaling vatbaar is. En omdat er natuurlijk ook mannen zijn die de aangifte invullen, zullen we deze dagen in de toekomst aanbieden als partner-dagen.

 

2 Reacties

 1. T. Klapwijk

  Afgelopen vrijdag was ik op de Ladies Day. Ik vond het een erg boeiende en leerzame middag. Met name het deel over de meewerkvergoeding vond ik erg interessant. Bedankt voor de vele goede tips en uitleg!

  Reageren
 2. Mw. Van der Meer

  Ik kijk terug op een inspirerende middag. Veel dank daarvoor.
  Ik heb vooral geleerd om veel meer als pseudo-ondernemer naar het werk van mijn man en van mij te kijken. Daardoor wordt dat contract arbeidsbeloning echtgenoot ook direct interessant.

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *