Studiemiddag voor predikanten – 21 maart 2018

Ik wil me direct aanmelden

Direct aanmelden voor twee personen

 

21 Maart 2018 van 13:00 tot 16:30

 

Echt toegespitst op predikanten

De jaarlijkse belastingaangifte is een belangrijk onderdeel van de uitoefening van het protestantse predikantsambt. De financiële kant van het ambt wordt in de studie niet of nauwelijks belicht, terwijl het toch van wezensbelang is voor het functioneren van de predikant. Immers, als de administratie niet op orde is of er niet voldoende gespaard is, kan dat het functioneren in de gemeente (en naasten) aanzienlijk beïnvloeden. Op deze info middag gaan we in op enkele aspecten van deze bijzondere positie van de predikant (ook kandidaat en emeritus).

 

Dit jaar nieuwe opzet

Dit jaar is de opzet van de info middag iets veranderd. Met iets meer ruimte voor persoonlijke inbreng rondom de basis vragen en/of actuele thema’s. In navolging van een basic theologische vraag, stellen wij op enkele onderdelen de basis vraag ‘waarom’. Onze collega notaris kwam op deze nieuwe opzet n.a.v. de beroemde vraag van Van Ruler: Waarom zou ik naar de kerk gaan? In lijn daarmee stellen wij de vragen:

 1. Waarom zou ik een belastingadviseur inschakelen?
 2. Waarom zou ik naar de notaris gaan?
 3. Waarom zou ik me oriënteren bij een hypotheekadviseur?

 

1. Waarom zou ik een belastingadviseur inschakelen?

Wij komen er steeds meer achter hoe bijzonder de positie van de predikant eigenlijk is binnen ons fiscale stelsel. Hij is letterlijk een vrije vogel. Past mooi bij het ambt, maar brengt ook speciale vragen met zich mee. In dit onderdeel verkennen we het veld, en gaan we in op een aantal specifieke thema’s:

 1. de werkkamer
 2. de auto
 3. de pastorie

 

2. Waarom zou ik naar de notaris gaan?

Dit jaar gaat mr. Aart Veldhuizen, notaris te Amersfoort bij VBC Notarissen, gespecialiseerd in o.a. personen- en familierecht, n.a.v. de basic vraag: Waarom zou ik naar de notaris gaan? in op de volgende onderwerpen, die voor predikanten zelf, maar ook voor hun pastorale praktijk interessant zijn:

 1. Waarom zou ik een testament laten maken?
 2. Waarom zou ik gaan schenken?
 3. Hoe zit dat nu met die nieuwe wetgeving rondom trouwen in gemeenschap van goederen.
 4. Heeft een levenstestament zin? Wie zorgt er voor uw financiële belangen als u zelf vanwege medische of psychologische omstandigheden niet meer in staat bent uw eigen belangen te behartigen.

 

3. Waarom zou ik me oriënteren bij een hypotheekadviseur

We weten allemaal dat de predikant ooit zijn pastorie uit moet. En dan? Hendrik-Jan Rinkel gaat in op de vragen die daarmee te maken hebben en de actuele situatie op de huizen- en hypotheekmarkt.

 

Doelgroep

De ochtend/ middag is bedoeld voor predikanten, kandidaten, voorgangers, zendingen, evangelisten, emeriti, zgn. tentenmakers, predikant-ondernemers, die extra expertise willen opdoen op het gebied van de fiscale positie en consequenties van hun ambt.

 

Voordelen van deze studiemiddag

 1. Belasting besparen door toepassing van de juiste aftrekposten. (U krijgt van ons de juiste checklisten van de aftrekposten!)
 2. Het kunnen stellen van al uw vragen over de aangifte van 2017
 3. Informatie over enkele actuele thema’s
 4. Meer overhouden en sparen in uw portemonnee door de juiste fiscale en financiële kennis toe te passen.
 5. Interactie met mede predikanten, predikantspartners, kandidaten en pastoraal werkers
 6. Geringe tijdsinvestering.
 7. Scherp geprijsd
 8. Centrale locatie: Amersfoort

 

Werkvormen

Tijdens deze studiedag wordt er gewerkt met presentaties, vraag en antwoord rondes en groepsdiscussie. Voor aanvang van de studiedag kunnen deelnemers hun vragen kenbaar maken die beantwoord zullen worden tijdens de studiemiddag.

 

Datum, tijd en plaats

21 maart 2018 te Amersfoort, van 13:00 tot 16:30 (vanaf 12:30 ontvangst met koffie en thee)

Locatie: Arnhemseweg 14, 3817 CH Amersfoort (in het kantoor van VBC Notarissen, T 033 – 460 1601)

Routebeschrijving Event maart 2018 Amersfoort

 

Aantal deelnemers

We werken in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor vragen, interactie en de individuele wensen van de deelnemers. Dit verhoogt de effectiviteit van de studieochtend. Wees er snel bij want vol = vol.

 

Investering

Uw investering is € 99,- (excl. BTW). Inclusief koffie/thee  Komt u met zijn tweeën dan betaalt de tweede deelnemer de halve prijs. Deze investering is voor u aftrekbaar als beroepskosten (netto betaalt u ongeveer 50-60% van de investering).

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door hier uw ticket te kopen.

Het ticket bestaat uit; een welkomstbrief, checklist en extra bonus in de vorm van een voorbeeld meewerkcontract. Deze PDF documenten kunt u downloaden, zodra u de bestelling heeft geplaatst.

Wilt u twee personen aanmelden klik dan hier.

U mag ons ook eerst bellen en/of mailen voor meer informatie.