Tarieven | PredikantFiscaal

1. Laagste prijs garantie?

Wij proberen zoveel mogelijk helder en transparant te zijn in onze werkwijze en tarieven (niet iedereen is hierin altijd even transparant, hebben we gemerkt). Onze tarieven komen als volgt tot stand.

Wij vergelijken de tarieven die in de markt gangbaar zijn voor vergelijkbare aangiftes en fiscale werkzaamheden. Hiervan nemen wij het gemiddelde en berekenen daarna een predikantenkorting van 10%, zodat we zeker zijn, dat wij concurrerende tarieven bieden. T.o.v. sommige kantoren zijn onze tarieven zelfs 25% voordeliger, of nog meer!

Lees meer over ons prijsbeleid

2. Het predikantenpakket (ook voor kandidaten en emeriti)

Dit pakket omvat het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting, inclusief de opbrengsten en kosten van de predikantenpraktijk. Dit pakket is inclusief:

 • Het voor-contact over de aangifte, inleveren van de gegevens, etc.
 • Een up-to-date checklist die nodig is voor de aangifte
 • Het door ons verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting
 • Het in de aangifte verwerken van de opbrengsten en kosten rekening
 • Het na-contact over de aangifte, eventuele vragen, wijzigingen, etc.
 • Kantoor- en administratiekosten
 • Vast laag tarief voor de partneraangifte IB (€ 49,-).
 • Extra korting voor wijziging voorlopige aanslag predikanten

Predikanten betalen hiervoor geen € 355,- (marktconform), ook geen € 309,- (meest scherpe concurrent);

Maar slechts:  € 272,-  (excl. BTW)

Voor dit pakket trekken we standaard een ochtend of middag uit (één dagdeel), wat in de regel voldoende is. Mocht er vanwege bijzonderheden in uw aangifte meer werk dan normaal nodig zijn, dan informeren wij u hierover dat als dat meer dan een uur meerwerk is.

Let op:

 • Alle genoemde bedragen zijn excl. BTW;
 • De kosten van de aangifte zijn aftrekbaar als beroepskosten
 • De kosten van bijvoorbeeld een bezwaar tegen de aanslag zijn niet in dit predikantenpakket inbegrepen;

3. Tarief voor een check of scan van uw aangifte

Voor een bedrag van € 129,- excl. BTW verzorgen wij een check/scan van uw aangifte. Lees meer over de werkwijze.

Voor deze check trekken we standaard een uur uit, wat in de regel voldoende is. Mocht er vanwege bijzonderheden in uw aangifte meer werk dan normaal nodig zijn, dan informeren wij u hier van tevoren over.

4. Tarief voor aanpassing voorlopige aanslag

Waarom is dit nuttig en soms noodzakelijk? Met een aanpassing kunnen problemen van hoge naheffingen voorkomen worden. Met een juiste voorlopige aanslag kunt u met een gerust gevoel uitgeven wat er binnenkomt. U weet dan precies wat uw besteedbaar inkomen is.

De praktijk heeft geleerd, dat we voor een predikant, omdat er schattingen en berekeningen gemaakt moeten worden van inkomsten en uitgaven, geen vast tarief kunnen noemen. Voor vaste relaties zijn we vaak een uur bezig. Voor nieuwe relaties gaat het naar de twee uur, omdat we daar nog geen gegevens van hebben en deze nog moeten worden verwerkt. Het tarief is het tarief voor overige werkzaamheden.

5. Tarief voor een echte ondernemersaangifte/ winstaangifte

Het komt steeds vaker voor dat een predikant naast zijn gemeente een onderneming heeft, of dat een partner van een predikant een onderneming heeft. Hij of zij is dan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, heeft een BTW-nummer gekregen en doet aangifte voor de omzetbelasting. Daarnaast moet ook een jaaraangifte gedaan worden van de winst in de onderneming voor de inkomstenbelasting. Dit is de zgn. winst- of ondernemersaangifte die gecombineerd wordt met de privé aangifte Inkomstenbelasting. Wij kunnen alles in één aangifte voor de inkomstenbelasting verwerken. Dus zowel het predikantendeel, als het privé /gezinsdeel, als het ondernemingsdeel.

De kosten van het verwerken van een onderneming in de aangifte inkomstenbelasting voor een (partner van een) predikant zijn niet € 599,- (marktconform), ook geen € 429,- (meest scherpe concurrent); maar € 399,- (excl. BTW).

Let op: Bij dit tarief gaan we ervan uit, dat de jaarrekening/ jaarcijfers en boekhouding van de onderneming netjes en kloppend bij ons wordt aangeleverd en dat we daar geen werk meer aan hebben. Indien dat wel het geval is, zullen wij, na overleg, dit als meerwerk in rekening brengen.

6. Tarief voor een BTW-aangifte en/of boekhouding

Het komt ook voor dat wij de BTW-aangifte (jaar- of kwartaal aangifte voor de omzetbelasting) en/of boekhouding van een ondernemende predikant/ partner van een predikant verzorgen. De tarieven hiervoor worden in onderling overleg vastgesteld, afhankelijk van de hoeveelheid werk.

7. Tarief voor overige werkzaamheden

PredikantFiscaal wordt regelmatig geraadpleegd voor overige werkzaamheden. Niet alleen door predikanten, maar ook door kerkenraden en andere instanties. Deze werkzaamheden kunnen betreffen:

 • advies over opting-in of pseudo-ondernemerschap (ook voor   kerkenraden)
 • het aantekenen van een bezwaar
 • meedenken met de financiële situatie (pensioen, aankoop woning)
 • meedenken met keuze voor bijtelling opting-in of pseudo-ondernemer
 • advies voor het verlaten van de pastorie
 • advies over de woonsituatie en pensioen
 • meedenken over schenkingen en testament
 • het opzetten van een onderneming (b.v. coachingspraktijk, schrijver,   events organiseren, rij-instructeur, begrafenisondernemer)

Afhankelijk van de werkzaamheden kunnen onze klanten kiezen voor een uurtarief of voor een zgn. fixed-price (een prijs waar alles bij inzit), zodat zij altijd weten waar ze aan toe zijn.

Ons uurtarief is geen € 195,- p.u. (marktconform), ook geen € 140,- per uur (meest scherpe concurrent);

Maar slechts € 115,- p.u. (excl. BTW)